Obaveštenje za pacijente koji biološku terapiju primaju na Institutu za reumatologiju Beograd

Poštovani članovi ORS-a koji ste na biološkoj terapiji,

Dr Sanja Milutinović – reumatolog me je danas obavestila da će biološku terapiju za S.C. primenu i u obliku tableta svi pacijenti dobijati na kućnu adresu. U toku je obaveštavanje pacijenata o tome od strane reumatologa. Molim Vas, strpljivo sačekajte da Vas pozovu.

Pacijenti koji su do sada primali intravenski (I.V.) Actemru preći će svi na supkutanu formu (S.C). Samo ovi pacijenti biće pozvani od strane reumatologa da sa uputom za specijalistički pregled dođu lično na Internu B kliniku (I ili II sprat) da budu obučeni za S.C. samodavanje Actrembre i lično će ovog puta preuzeti samoinjektore za dalju samoprimenu u kućnim uslovima.

Pacijenti koji će primati I.V. biološku terapiju u dnevnoj bolnici Interne B klinike pozivaju se po prioritetu (reumatolog procenjuje ko mora prvi da primi, a ko može malo kasnije dok se u potpunosti organizuju). Molim Vas, strpljivo sačekajte da Vas pozovu reumatolozi ili medicinske sestre.

Pacijentima koji primaju Mapteru biće aplikovana u okviru dnevne bolnice (od 07-do 15h), što znači da je potrebno da dođu na Internu B kliniku pre 07h zbog administrativne procedure.

ZAKAZANE KONTROLE SE ODLAŽU.

NA INTERNU B KLINIKU MOGU DOĆI SAMO PACIJENTI U POGORŠANJU I AKO SU NA BIOLOŠKOJ TERAPIJI I AKO SU NA HEMIJSKIM LEKOVIMA KOJI MENJAJU TOK BOLESTI (Metotreksat, Dolokvin, Salazopirin, Arava...)

MOLIM VAS, BUDITE STRPLJIVI!

POŠTUJTE SVE MERE SAMOZAŠTITE!

ŽELIM VAM DOBRO ZDRAVLJE I SREĆU!



Prim.dr Mirjana Lapčević – predsednica ORS-a



Povezane vesti