Svetski dan borbe protiv artritisa 12. oktobar

Udruženje obolelih od reumatskih bolesti Srbije poziva vas da prisustvujete obeležavanju Svetskog dana borbe protiv artritisa

U sredu 12. oktobra sa početkom od 11 časova u Zoološkom vrtu Grada Beograda, Ulica Mali Kalemegdan br. 8

Ulaz u Beo Zoo Vrt „Vrt dobre nade“ je slobodan za sve članove Udruženja obolelih od reumatskih bolesti, doktore, kao i predstavnike medija.

 

Ove godine, Svetski dan borbe protiv artritisa Udruženje obolelih od reumatskih bolesti Srbije obeležava pod sloganom “Pronađi oslonac” sa naglaskom na spondiloartritis, tešku reumatsku bolest koja se manifestuje upalom i okoštavanjem zglobova kičmenog stuba i/ili perifernih zglobova.

S tim u vezi, 3 osobe sa velikim lutkama slonova na leđima, će simboličnim perfomansom pokazati svu težinu bolesti i pritiska na kičmu koju trpe oboleli od spondilarnog artiritisa.

Takođe, svi znamo da druženje sa životinjama ima blagotvoran uticaj na zdravlje ljudi, a pored toga, želimo da u Beo Zoo Vrtu „Vrtu dobre nade“, organizujemo “Šetnju dobre nade” s obzirom na to da šetnja i fizička aktivnost nama obolelima od reumatskih bolesti, predstavlja sastavni deo lečenja.

Druženje i obeležavanje Svetskog dana će se održati na platou ispred staništa slonova i u kafiću “Tigar”.

Pozivamo Vas da nam se pridružite i pružite podršku u obeležavanju Svetskog dana borbe protiv artritisa.

 

Pomozite nam da podignemo svest  građana o problemima obolelih od reumatskih bolesti.

Kontakt osoba:

Marija Kosanović

ORS

Povezane vesti