Institut za reumatologiju Beograd - Obaveštenje

Poštovani članovi ORS-a,

Prof.dr Nemanja Damjanov, direktor Instituta za reumatologiju Beograd me je danas obavestio da biološku terapiju  za S.C. primenu i u obliku tableta svi pacijenti koji žive na teritoriji grada Beograda dobijaju na kućnu adresu. Sa terapijom se kasni oko nedelju dana zbog organizacionih razloga. Očekuje se da će se do kraja sledeće nedelje to kašnjenje prevazići. Pomeranje terapije za 7-14 dana je prihvatljivo u cilju izbegavanja rizika ličnog odlaska pacijenata po biološku terapiju tokom pandemije COVID 19. U toku je obaveštavanje pacijenata o tome od strane reumatologa. Molim Vas, strpljivo sačekajte da Vas pozovu.

Tokom vikenda počeće dostava na kućnu adresu širom Srbije za pacijente koji biološku terapiju primaju na Institutu za reumatologiju Beograd. Ova terapija će da kasni nedelju dana, ali očekuje se da će se do kraja sledeće nedelje to kašnjenje prevazići.

Pacijenti koji su do sada primali intravenski (I.V.) Actemru preći će svi na supkutanu formu (S.C).  Ovi pacijenti biće pozvani od strane reumatologa da sa uputom za specijalistički pregled dođu lično na Internu B kliniku (Dr Subotića 13, bočni ulaz, obeležen  strelicom i natpisom  Reumatologija) da budu obučeni za S.C. samodavanje Actremre, i  tom prilikom će lično preuzeti samoinjektore za dalju samoprimenu u kućnim uslovima. 

Pacijenti koji će primati I.V. biološku terapiju u dnevnoj bolnici , pozivaju se po prioritetu (zbog ograničenog  kapaciteta postelja). Molim Vas, strpljivo sačekajte da vas pozovu reumatolozi ili medicinske sestre.

Pacijentima koji primaju Mabteru biće aplikovana u okviru dnevne bolnice (od 07-do 15h), što znači da je potrebno da dođu na Internu B kliniku pre 07h zbog administrativne procedure. 

Prijem u Dnevnu bolnicu se obavlja preko prijemne službe, ul. Doktora Subotića 13, bočni ulaz (obeleženo strelicom i  natpisom Reumatologija)

ZAKAZANE KONTROLE SE ODLAŽU. NA INTERNU B KLINIKU MOGU DOĆI SAMO PACIJENTI U POGORŠANJU I AKO SU NA BIOLOŠKOJ TERAPIJI I AKO SU NA HEMIJSKIM LEKOVIMA KOJI MENJAJU TOK BOLESTI (Metotreksat, Dolokvin, Salazopirin, Arava...)

Ukoliko imate neke nedoumice, možete kontaktirati HELPERA Biljanu Nenadović na br.tel. 0603344692 ponedeljak, sreda, petak od 08 do 12h.

POŠTUJTE SVE MERE SAMOZAŠTITE!  ŽELIM VAM DOBRO ZDRAVLJE I SREĆU!

Prim.dr Mirjana Lapčević – predsednica ORS-a

Povezane vesti