Institut za reumatologiju Beograd - Obaveštenje

Poštovani članovi ORS-a,
Instituta za reumatologiju Beograd (IRBg) je i dalje KOVID BOLNICA i ostaće do daljnjeg. Situacija je veoma teška i reumatolozi i medicinske sestre IRBg bolnički leče isključivo COVID -19 pacijente U srednje teškom i veoma teškom stanju.
U slučaju da je neophodna konsultacija reumatologa javiti se na broj 011/36-00-920 radnim danima od 08 do 14h. Na tom poslu radi samo jedan reumatolog u delu dnevne bolnice. Molimo Vas da ovaj broj koristite samo za rešavanje HITNIH STANJA koja nije moguće rešiti u drugim zdravstvenim ustanovama. OVO NIJE BROJ ZA PREZAKAZIVANJE PREGLEDA. Ako vam je potreban pregled reumatologa, a nije HITNO STANJE, možete se obratiti reumatologu na VMA.
Danas, u razgovoru sa doc.dr Goranom Radunovićem, V.D. direktorom IRBg obavestio me je da IRBg tokom decembra meseca 2020.godine  na kućnu adresu dostavlja  biološku terapiju pacijentima koji  primaju s.c. ili piju tablete (per os).
Za pacijente koji biološku terapiju primaju u vidu intravenske infuzije potreban je svaki put novi bolnički uput za dnevnu bolnicu IRBg.
Za januara 2021.godine naknadno će mo vas obavestiti, a to zavisi od toga da li će imati novaca za to.
Kako je IRBg i dalje KOVID BOLNICA, ostali referentni centri za biološku terapiju prema odluci Republičke komisije za odobravanje korišćenja bioloških lekova pri RFZO, preuzimaju pacijente koji se leče na IRBg prema mestu stanovanja. To je jedini način da se nastavi sa primenom biološke terapije u ovoj teškoj situaciji izazvanoj pandemijom COVID -19.

MOLIM VAS, DA RAZUMETE NAPRED NAVEDENE ČINJENICE I BUDETE STRPLJIVI!

POŠTUJTE SVE MERE SAMOZAŠTITE! (NE OKUPLJAJ TE SE U GRUPAMA SA PET I VIŠE ČLANOVA, POŠTUJTE DISTANCU VEĆU OD 2M, OBAVEZNO NOSITE MASKE, PERITE I DEZINFIKUJTE RUKE...)

ŽELIM VAM DOBRO ZDRAVLJE I SREĆU!

Prim.dr Mirjana Lapčević – predsednica ORS-a

Povezane vesti