Ja imam sklerodermiju ali ona nema nas

Poštovani,

 

Želimo da vas pozovemo da se priključite Udruženju obolelih od reumatskih bolesti Republike Srbije (ORS) kako bismo zajedničkim snagama skrenuli pažnju na kompleksnost sistemske skleroze (SSc) i pokrenuli relevantne institucije zdravstvenog sistema u RS da unapredi proces lečenja stavljanjem na pozitivnu listu RFZO-a za indikaciju SSc imunosupresivni lek mikofenolatmofetil (Cellcept), kao i  inovativne lekove (biološke terapije).

Udruženje ORS osnovano je 2007. godine i u svom sastavu sadrži pet podružnica širom Republike Srbije. Od juna 2009. godine ORS je član EULAR-a (Evropska alijansa za borbu protiv reumatizma), od septembra 2011. godine kao osnivači i član AGORA-e (Asocijacija udruženja bolesnika od reumatskih bolesti zemalja južne Evrope). Tokom svog rada, uspešno smo učestvovali u značajnim projektima u saradnji sa EULAR-om, a sada nam je zadovoljstvo da budemo deo najnovijeg projekta „Vreme je za istraživanja“ – Time2Research.

Udruženje svojim članovima pruža određene pogodonosti, najnovije informacije o lečenju, psiho-socijalnu pomoć kroz radionice, učestvovanje na seminarima i kongresima, brošure o pojednim bolestima, o raznim terapijskim opcijama, o odgovarajućoj ishrani, fizičkoj aktivnosti (sve to i u papirnoj formi i u e-formi na www.ors.rs), povlašćene cene laboratorijskih usluga i pojednih specijalizovanih proizvoda, organizovane vežbe...

Na sednici Upravnog odbora Udruženja obolelih od reumatskih bolesti, predloženo je da u okviru Godišnjeg kongresa UreS/ORS 2022. godine, zajednička tema bude „Sistemska skleroza“. Kako Udruženje ima veoma mali broj članova sa SSc, potrebna nam je vaša podrška!

Voleli bismo da nam se pridružite, da se upoznamo, razmenimo iskustva i zajednički dođemo do kvalitetenijeg lečenja i kvalitetnijeg života!

Posetite naš sajt i obratite nam se putem dostupnih brojeva telefona ili elektronskom poštom.

„Ja imam sklerodermiju, ali ona nema nas!“

Vaš ORS

 

Povezane vesti