Vreme je za istraživanja - pres konferencija

U petak 8. jula u Press centru UNS-a održana je konferencija za novinare povodom predstavljanja novog projekta “Vreme je za istraživanja“ koji u Srbiji sprovode Udruženje obolelih od reumatskih bolesti Republike Srbije (ORS), zajedno sa Udruženjem reumatologa Srbije (UReS) i Udruženjem medicinskih sestara, tehničara i fizioterapeuta u reumatologiji Srbije (UMSTFSR), a pod okriljem EULAR-a.

Ciljevi kampanje su da se motivišu osobe sa reumatskim i mišićno-koštanim bolestima (RMKB) da se edukuju i da postanu pacijenti partneri u istraživanju (PPI), kao i kreiranje mreže PPI za reumatologiju za Srbiju, pri referentnim centrima.

SAGOVORNICI:

- Prim. dr Mirjana Lapčević, predsednica Udruženja obolelih od reumatskih bolesti Republike Srbije (ORS)

- Nenad Nedić, koordinator projekta, aktivista ORS-a

- Doc. dr Predrag Ostojić, predsednik  Udruženja reumatologa Srbije (UReS)

- Jelica Mišić, strukovna medicinska sestra, predstavnik Udruženja medicinskih sestara i tehničara i  fizioterapeuta u reumatologiji ( UMSTFSR-a)

- Marko Erić, Nacionalni centar za farmakovigilancu (ALIMS)

- Jelena Lekić, Sektor za procenu efikasnosti i bezbednosti dokumentacije o leku (ALIMS)

- Dr Bojan Trkulja, direktor Udruženja proizvođača inovativnih lekova INOVIA

- Zoran Aćimović, direktor CRA Akademije - Akademija posvećena edukacijama iz oblasti kliničkih istraživanja, zaposlenima u zdravstvu i studentima završnih godina srodnih nauka.

Zahvaljujemo se svim učesnicima konferencije!

 

Zahvaljujemo se svima koji su ispratili i prisustvovali događaju: novinarima, predstavnicima RFZO-a, članovima ORS-a i predstavnicima farmaceutskih kuća!

Vaš

ORS

#time2research

 

Izvor fotografija je www.presscentar.rs 

Povezane vesti