EULAR objavljuje takmičenje za nagradu Edgara Stina 2024 (Edgar Stene Prize)

Drage kolege i prijatelji, predsednik EULAR-a, potpredsednik EULAR PARE-a, predsednik odbora EULAR PARE-a i urednik redakcije EULAR PARE-a sa zadovoljstvom najavljuju konkurs za nagradu Edgara Stina, za esej na temu:

Saradnja sa mojom nacionalnom RMKB organizacijom- kako je to obogatilo i promenilo kvalitet mog života

Pozivamo organizacije koje su članice EULAR PARE-a da ohrabre osobe koje žive sa RMKB (minimum 18 godina starosti) da učestvuju i pišu o svojim ličnim iskustvima, na zadatu temu.

Takmičari treba da podnesu esej koji ne prelazi 2 strane (A4) na maternjem jeziku njihovim nacionalnim organizacijama, članicama EULAR-a, do 17.januara 2024.godine. Svaki nacionalni žiri treba da sekretarijatu EULAR-a podnese najbolji esej (samo jedan) e-mailom do 20.januara 2024.godine. Detaljnija pravila pogledajte u nastavku. Žiri će odabrati pobednika do 15.marta 2024.godine, a nagrada će biti dodeljena na EULAR-ovom evropskom kongresu reumatologije 12.juna 2024.godine. Odluka žirija je neopoziva.

Pobednik dobija novčanu nagradu u vrednosti od 1000€, uključujući stipendiju za putovanje (za prisustvo na otvaranju EULAR-ovog kongresa), kao i poziv za večeru EULAR kongresa.* Dodeljuju se i druga nagrada u novčanoj vrednosti od 700€ i treća od 300€.

*Ukoliko se EULAR kongres 2024.godine bude održavao virtuelno zbog pandemije ili bilo kog drugog razloga, sve aktivnosti vezane za kongresnu destinaciju biće otkazane. Ne postoji pravo na primanje novčane nadoknade za bilo koju od kongresnih aktivnosti. Imajte na umu da će novac za Stinovu nagradu svakako biti dodeljen.

Molimo Vas da, pre pisanja priče, pažljivo pročitate pravila konkursa jer radovi koji ne zadovoljavaju uslove konkursa NEĆE biti uzeti u razmatranje.  Eseje i propratne fotografije slati na ljjasnic@ors.rs Rok za slanje: 17. januar 2024.

Povezane vesti