IZVEŠTAJ UDRUŽENJA OBOLELIH OD REUMATSKIH BOLESTI SRBIJE (ORS) SA EVROPSKOG KONGRESA REUMATOLOGIJE

IZVEŠTAJ UDRUŽENJA OBOLELIH OD REUMATSKIH BOLESTI SRBIJE (ORS) SA EVROPSKOG KONGRESA REUMATOLOGIJE

EULAR 2022

Ove godine Evropski kongres reumatologije EULAR 2022 je održan u Kopenhagenu od 01.06. do 04.06.2022. godine. Kopenhagen je glavni grad Danske, nalazi se na istočnoj obali velikog danskog ostrva Sjeland, na mestu gde se najbliže približava Skandinavskom poluostrvu. Kopenhagen je bogat kulturno-istorijskim i zabavnim sadržajem, tako da prvi susret sa ovom srednjovekovnom prestonicom i predivnom arhitekturom ostavlja bez daha. 

 

 

Prvi dan kongresa 01.06.2022.

Kongresne aktivnosti smeštene su u Bella Centru, koji je udaljen 20-ak minuta metroom od centra Kopenhagena. 

Skupština EULAR-a kojoj je prisustvovala prim. dr Mirjana Lapčević  –  predsednica ORS-a i doc. dr Predrag Ostojić – predsednik UReS-a održana je od 10:30 do 12:30 h. 

Svečano otvaranje kongresa je bilo u 13 h. Već po dolasku u kompleks Bella Centar jasno je da je to kongres ogromih razmera. Veliki broj učesnika kongresa strpljivo je čekao registraciju. Ove godine kongres je organizovan integrisano on line i uživo. Otvaranje je organizovano u velikoj sali. Pozdravni govor i ukupan program vodila je ovogodišnja predsednica EULAR-a prof. Annamaria Lagnocco. Nakon retrospektive proteklih 75 godina rada EULAR-a, usledila je dodela nagrada i priznanja.